3. Etappe Arctic Race 2017 Lyngseidet-Finnvikdalen

3. Etappe Arctic Race 2017

Illustrasjon: www.letour.com/arctic-race-of-norway

Ritt: 3. Etappe Arctic Race 2017
Distanse: 185,5 km.
Tidspunkt: Lørdag 12. august
Start: Lyngseidet – Lyngen Kommune
Mål: Finnvikdalen – Tromsø Kommune
Region: Sør & Midt-Troms

– Les alt om Arctic Race of Norway 2017

Beskrivelse 3. Etappe Arctic Race 2017:

Rytterne forflytter seg lengre nord i Troms til start på den 3. etappen. Start er i Lyngseidet i Lyngen Kommune ved foten av de majestetiske og meget vakre Lyngsalpene. Her kommer verden til å få servert spektakulære tv-bilder. Fra starten følger rytterne Lyngenfjorden og Lyngsalpene sørover.

Ved Oteren i Storfjord Kommune ender fjorden og man når E6. Rytterne følger så E6 til Balsfjord Kommune der man passerer Nordkjosbotn. Like bør Storsteinnes tar rytterne av fra E6 og kjører vestover. Like etter Storsteinnes skal man over Vassåsen og ikke mange kilometer senere kommer også stigningen Sæterlihaugen.

Nordvest i Balsfjord Kommune kommune når man grensen til Tromsø Kommune. Via den undersjøiske Rya Tunnellen, tar rytterne seg over til Kvaløya.

Ferden fortsetter nordover forbi Håkøybotn og Eidkjosen. Like etter Kvaløysletta tar man av til venstre og starter den ca. 4 km. lange avslutningsstigningen opp Finnvikdalen. Dette er etappen for de gutta som har punch og som tåler å kjøre litt bakker.

Vinner: August Jensen – Coop

Kilde: www.letour.com/arctic-race-of-norway